Návrh rozšíření stávajícího bytu se snaží maximálně využít genia loci nárožní věže a pomocí práce se světlem gradovat prostorový program celého bytu. V rámci půdního prostoru vznikají tři výškové úrovně, spojené navzájem schodištěm. Každá z výškových úrovní nabízí jinou funkci.
Hned za vstupem do věže se nachází stolovní zóna, využitelná pro větší návštěvy jako slavnostní jídelna.
Na tuto zónu přímo navazuje hlavní obytný prostor, umístěný pod velkorysým světlíkem na vyvýšeném pódiu. V etáži pod obytným prostorem je umístěno nahrávací studio.
Konstrukce vychází ze stávajících dřevěných vazných trámů, uspořádaných paprskovitě v prostoru. Do těchto trámů jsou zakotveny sekundární konstrukce (schodnice a zábradlí). Pod střešním světlíkem se doporučuje vyřezání stávajících kleštin a jejich nahrazení ocelovým ztužujícím věncem. Povrchy jsou definovány dvěma odstíny (žlutooranžová a bílá), barva podlahového PVC je v kabinetu a na schodišti je sjednocena do jednoho odstínu.

 

Autor: Jan Vrbka. Koncept a projekt v PDF zde.

 

    TheBüro

    / architekti Brno

    Ing.arch. Tomáš Růžička, architekt
    Ing.arch. Roman Strnad, architekt
    Ing. et. Ing.arch. Jan Vrbka, architekt
    Doc.Ing.Miloslav Meixner, CSc., technický expert

    Úvoz 74, 602 00 Brno, Česká republika

    info@the-buro.cz
    www.The-Buro.cz

    +420 723 996 800

    Klíčová slova

    Architekti Brno, Architektonická kancelář v Brně, architektura Jižní Morava, Architekt v Brně, Rodinné domy v Brně, architektura rodinného domu, Brno, Jižní Morava, návrh architekta, architektonický návrh rodinného domu, rodinný dům návrh, rodinný dům architekt, Architekt pro rodinný dům v Brně...

    Webdesign a realizace IDENTA - idea & identita
 

The Büro – Architekti Brno

Architekti Brno

Nahrávám obrázky...