V době seznámení se se zadáním, byla stavba bytového domu v brněnské části Žebětín těsně před dokončením. Provozní a přístupové plochy původní dispozice byly poněkud stísněné a přístup od vstupu k privátním částem bytu procházel obývacím prostorem, aniž by tento byl koncipován ve smyslu halového dispozičního principu. Budoucí obyvatelé bytu zamýšleli jednu ze dvou menších obytných místností využívat jako pracovnu a pokoj pro hosty.Základním motivem návrhu řešení interiéru se stala stavební úprava příčky mezi ložnicí a obývacím pokojem. Díky požadavku na umístění postele jednou stranou ke stěně bylo možno ložnici mírně zmenšit a rozšířit tak vstupní zónu v obývacím prostoru. Původní příčku nahradila skladovací skříň s integrovanou ledničkou, díky čemuž se mohla efektivně zredukovat kuchyňe a opticky i provozně rozšířit obývací a vstupní prostory.Aby prostor působil co nejvíce volný, jsou plochy stěn ponechány v bílé štukové omítce. Do tohoto indiferentního rámce jsou zasazeny akcentované plochy skříní a vnitřních okenic, které vytváří volnou kompozici, jež by měla opticky napodobovat efekt volných příček tak, jak je znám např. z vily Tugendhat.

 

Autor: Roman Strnad.

 

    TheBüro

    / architekti Brno

    Ing.arch. Tomáš Růžička, architekt
    Ing.arch. Roman Strnad, architekt
    Ing. et. Ing.arch. Jan Vrbka, architekt
    Doc.Ing.Miloslav Meixner, CSc., technický expert

    Úvoz 74, 602 00 Brno, Česká republika

    info@the-buro.cz
    www.The-Buro.cz

    +420 723 996 800

    Klíčová slova

    Architekti Brno, Architektonická kancelář v Brně, architektura Jižní Morava, Architekt v Brně, Rodinné domy v Brně, architektura rodinného domu, Brno, Jižní Morava, návrh architekta, architektonický návrh rodinného domu, rodinný dům návrh, rodinný dům architekt, Architekt pro rodinný dům v Brně...

    Webdesign a realizace IDENTA - idea & identita
 

The Büro – Architekti Brno

Architekti Brno

Nahrávám obrázky...